نشانی: تهران، میدان صادقیه، بلوار آیت اله کاشانی، نبش گلستان شمالی، پلاک 29، واحد 8
معرفی ابزار power Bi

معرفی کامل ابزار power Bi ( پاور بی آی )

نرم‌افزارهای مبتنی بر هوش تجاری در حوزه‌های مختلف مدیریتی تا عملیاتی کسب‌وکارهای نوین مورداستفاده قرار می‌گیرند. دراین‌بین، نرم‌افزارهای شرکت مایکروسافت از اقبال بیشتری در بین کاربران دنیای تجاری برخوردار هستند و ابزار power Bi نمونه‌ای از این نرم‌افزارها است. در این مقاله می‌خواهیم شما را با کاربردهای این نرم‌افزار آشنا کرده و به بررسی نقاط قوت و ضعف آن بپردازیم.

معرفی ابزار power Bi
معرفی ابزار power Bi

چرا کسب‌وکارهای تجاری به نرم‌افزارهای مبتنی بر هوش تجاری نیاز دارند؟

هوش تجاری (BI) به‌عنوان ابزاری شناخته می‌شود که داده‌های مختلف یک سازمان را تجزیه‌وتحلیل کرده و به نمایش می‌گذارد. با این هدف که تصمیمی درست و آگاهانه باتوجه‌به وضعیت جاری شرکت اخذ شود. هوش تجاری برای پاسخ‌دادن به نحوه عملکرد یک کسب‌وکار در گذشته و اینکه چرا این نتایج حاصل شده است، استفاده می‌شود.

نرم‌افزارهای مبتنی بر هوش تجاری با اهداف مختلفی می‌توانند مورداستفاده قرار بگیرند. به طور مثال، رفتار مشتری در طول زمان‌های مختلف سال، میزان فروش محصولات، میزان درآمدها و تمامی موارد این چنینی به صورت لحظه‌ای قابل‌استخراج هستند.

تاریخچه Power BI

ابزار power Bi در ابتدا توسط “تیری دی هرز” و “امیر نتز” از تیم SQL Server Reporting Services مایکروسافت در سال 2006 طراحی شد. این برنامه یک پروژه طبقه بندی شده با نام رمز “Gemini” بود که در ادامه با نام پروژه کرسنت نامگذاری شد. این ابزار به عنوان یک برنامه کاربردی مبتنی بر دسکتاپ در سال 2011 با نام SQL Server Denali منتشر شد. برنامه مذکور در سال 2013 به Power BI تغییر نام داد. مقایسه ابزار power Bi و Tableau و QlikView در هوش تجاری

Power BI در سال 2015 به عنوان مجموعه‌ای از خدمات نرم‌افزاری، برنامه‌ها و رابط‌هایی که می‌توانستند به انواع مختلفی از منابع داده متصل شوند، در اختیار عموم مردم قرار گرفت. همچنین شرکت مایکروسافت Power BI Embedded را معرفی کرد. سرویسی که توسعه دهندگان را قادر می ساخت تا گزارش ها و داشبوردهای Power BI را در برنامه های خود استفاده کنند.

ابزار power Bi
ابزار power Bi

ابزار power Bi چه کاربرد و مشخصاتی دارد؟

ابزار power Bi به‌عنوان یک سرویس تجزیه‌وتحلیل تجاری شناخته می‌شود که توسط شرکت مایکروسافت تولید و عرضه شده است. این برنامه به کاربران اجازه می‌دهد تا داده‌ها را به کمک داشبوردها و گزارش‌های تعاملی که ارائه می‌دهد، تجزیه‌وتحلیل کنند. در ادامه شما را با ویژگی‌ها و مزایای استفاده ابزار power Bi آشنا می‌کنیم.

  • بهره‌مندی از نسخه تلفن همراه. یکی از ویژگی‌ها و مشخصات کلیدی ابزار power Bi را باید در برخورداری این ابزار از نسخه‌های دسکتاپ و تلفن همراه دانست. نرم‌افزار power Bi برای گوشی‌های اندرویدی و همچنین آیفون‌ها تولید شده است و این امکان را می‌دهد که با ورود به‌حساب خود در تلفن همراه، به‌صورت لحظه‌ای و حتی در حال حرکت به اطلاعات سازمان خود دسترسی داشته باشید.
  • امکان دریافت گزارش‌های تحلیلی به‌صورت لحظه‌ای. یکی دیگر از مزایای استفاده از ابزار power Bi را باید در قابلیت دریافت گزارش‌های لحظه‌ای توسط این نرم‌افزار دانست. شما قادر هستید تا هرجایی به داشبورد power Bi خود دسترسی داشته باشید و برای هرگونه تغییری در سازمان، تصمیمات مناسب را دراسرع‌وقت بگیرید.
  • روش‌های متنوع برای تعامل با داده‌های سازمان. ابزار power Bi همچنین به کاربران این امکان را می‌دهد که به روش‌های مختلف با داده‌های خود تعامل داشته باشند. کاربران می‌توانند هر بخشی از داده‌ها را که به آن‌ها نیاز دارند، بررسی کنند.
  • امکان اشتراک‌گذاری گزارش‌ها. یکی دیگر از ویژگی‌های کلیدی ابزار power Bi پشتیبانی آن از انواع برنامه های همکاری درون سازمانی است. این ویژگی به‌ویژه برای تیم‌هایی که روی یک پروژه با هم کار می‌کنند مفید است.
  • پشتیبانی از دسترسی آفلاین. ابزار power Bi از دسترسی آفلاین نیز پشتیبانی می‌کند، به این معنی که کاربران می‌توانند محتوای خود را حتی زمانی که اتصال اینترنتی ندارند، مشاهده کنند. این ویژگی به‌ویژه برای کاربرانی که مرتب سفر می‌کنند یا در مناطقی با اتصال ضعیف کار می‌کنند مفید است. هنگامی که کاربر دوباره به اینترنت متصل شد، برنامه به طور خودکار هر تغییری را که به‌صورت آفلاین ایجاد شده است را با نسخه فعلی همگام‌سازی می‌کند.
  • امنیت بالا. ابزار power Bi چندین ویژگی امنیتی را برای اطمینان از حفاظت اطلاعات کاربر ارائه می‌دهد. کاربران همچنین می‌توانند از احراز هویت چندعاملی (MFA) را استفاده کنند تا یک لایه امنیتی اضافی به حساب‌های خود اضافه کنند.

محدودیت های ابزار power Bi:

درحالی‌که ابزار power Bi ویژگی‌ها و مزایای بسیاری را ارائه می‌دهد، محدودیت‌هایی هم دارد که کاربران باید از آنها آگاه باشند. موارد زیر از جمله این محدودیت‌ها هستند:

عدم مدیریت صحیح منابع داده بزرگ. ابزار power Bi برای سازمان‌هایی که حجم بالایی از داده‌های مختلف را دارند، بهترین گزینه نخواهد بود. این ابزار در چنین شرایطی ممکن است در واردکردن مجموعه داده‌های بزرگ مشکلاتی داشته باشد.

عملکرد آفلاین محدود. درحالی‌که ابزار power Bi از دسترسی آفلاین پشتیبانی می‌کند، همه ویژگی‌ها به‌صورت آفلاین در دسترس نیستند. به‌عنوان‌مثال، کاربران نمی‌توانند داده‌های جریانی خارجی را مشاهده کنند یا در زمان آفلاین با یکدیگر همکاری داشته باشند.

هزینه. اگرچه ابزار power Bi یک نسخه رایگان دارد، اما این نسخه قابلیت محدودی دارد و برای شرکت‌های بزرگ‌تر یا برای استفاده در پروژه‌های پیچیده‌تر مناسب نیست. در صورتی هم که به‌تمامی ابزارها نیاز داشته باشید، باید به فکر تهیه اشتراک این نرم‌افزار باشید.

یادگیری مشکل. یادگیری ابزار power Bi برای افرادی که با محصولات مایکروسافت یا تکنیک‌های تجزیه‌وتحلیل داده‌ها آشنا نیستند، ممکن است کمی مشکل باشد. یادگیری نحوه استفاده کارآمد از پلتفرم و کسب مهارت‌های موردنیاز برای تولید گزارش‌ها و تحلیل‌های پیچیده می‌تواند مدتی طول بکشد.

سرعت پایین در بازخوانی داده. کاربران هنگام کار با مجموعه داده‌های بزرگ، ممکن است متوجه کمی سرعت بازخوانی داده ها شوند. این محدودیت به این دلیل است که برنامه باید کل مجموعه ‌داده را برای نمایش آن دانلود کند که می‌تواند زمان قابل‌توجهی را برای دانلود مجموعه داده‌های بزرگ تلف کند.

پشتیبانی محدود از مدل‌های داده پیچیده. ابزار power Bi ممکن است هنگام کار با مدل‌های داده پیچیده شامل چندین جدول و روابط، محدودیت‌هایی داشته باشد. کاربران ممکن است هنگام کار با چنین مدل‌هایی در برنامه با خطا مواجه شوند.

داشبورد power Bi
داشبورد power Bi

آشنایی با رقبای power Bi

در این بخش شما را با رقبای power Bi آشنا می‌کنیم.

  • Tableau. یک ابزار محبوب تجسم داده‌ها و هوش تجاری است که ویژگی‌های مشابه Power BI را ارائه می‌دهد.
  • QlikView. یک پلتفرم هوش تجاری و تجسم داده است که به کاربران اجازه می‌دهد تا داشبوردها و گزارش‌های تعاملی ایجاد کنند.
  • Google Data Studio. یک ابزار تجسم و گزارش‌دهی رایگان است که به کاربران امکان می‌دهد با استفاده از داده‌های منابع مختلف از جمله Google Analytics و Google Sheets گزارش‌ها و داشبوردهای سفارشی ایجاد کنند.
  • مایکروسافت اکسل. اگرچه یک ابزار هوش تجاری کامل مانند Power BI نیست، مایکروسافت اکسل از طریق ویژگی‌های PivotTables و نمودارها، قابلیت‌های اولیه تجسم و گزارش‌دهی داده‌ها را ارائه می‌دهد.
  • Zoho Analytics. یک پلتفرم هوش تجاری مبتنی بر فضای ابری است که از قریب به ۴۰ روش مختلف برای اتصال به منابع داده محبوب مانند Salesforce، Google Analytics و Amazon Redshift پشتیبانی می‌کند.
  • TIBCO Spotfire. یک پلتفرم هوش تجاری است که به کاربران امکان می‌دهد تا داشبوردها و گزارش‌های تعاملی را با استفاده از انواع نقشه‌ها و نمودارها ایجاد کنند.
  • js. یک کتابخانه جاوا اسکریپت منبع‌باز در مرورگرهای وب است. این ابزار گزینه‌های سفارشی‌سازی پیشرفته‌ای را برای ایجاد تجسم‌های منحصربه‌فرد داده ها ارائه می‌دهد که در سایر ابزارهای BI مانند Power BI یا Tableau در دسترس نیستند.

سخن پایانی

در این مقاله شما را با ابزار power Bi آشنا کردیم. این ابزار به عنوان یکی از بهترین نرم‌افزارهای مبتنی بر هوش تجاری است که توسط شرکت مایکروسافت تولید و عرضه شده است. در پایان در صورتی که تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درباره هوش تجاری دارید، شما را به مطالعه سایر مقالات منتشر شده در وبلاگ خود دعوت می‌کنیم.

میانگین امتیازات 4.5 از 5 - از مجموع 2 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان